Wanden

De Vier Totaalafbouw BV is gespecialiseerd in het leveren en monteren van Metalstud wanden en systeemwanden. De perfecte oplossing om eenvoudig en goedkoop een extra ruimte te creëren en voor het flexibel inrichten van bijvoorbeeld kantoorruimten. Toepasbaar als niet-dragende binnenwanden in zowel woningbouw, utiliteitsbouw als renovatie en zijn ontwikkeld om te voldoen aan hoge prestaties tegen zo laag mogelijke kosten.

De wanden worden onderverdeeld in Metalstud wanden en Systeemwanden.

Metalstud wand

De Metalstud wand heeft een grote flexibiliteit in vormen en afmetingen, is licht in gewicht en is ontwikkeld om te voldoen aan hoge prestaties tegen zo laag mogelijke kosten. Of het nu gaat om mooie strakke kantoorwanden, functionele scheidingswanden voor geluidsdemping of voor het wegwerken van bekabeling, goten of leidingen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De opbouw bestaat uit Metalstud profielen, gipsplaten en isolatiemateriaal, door te variëren in profielen, beplating en isolatie kunnen de gestelde eisen op het vlak van akoestiek, brandwerendheid en stootvastheid gemakkelijk behaald worden.

De kenmerken:

 • Hoge geluidsisolatie 
 • Warmte isolerend 
 • Stabiel en duurzaam 
 • Glad en vlak 
 • Veelzijdig af te werken 
 • Licht in gewicht 
 • Brandwerend 
 • Snelle en droge montage 
 • Leidingen in spouw 
 • Flexibel toepasbaar 
 • Opbouwhoogte tot ruim 10 meter

Voorzetwanden / scheidingswanden

Metalstud wanden kunnen worden onderverdeeld in voorzetwanden en scheidingswanden. Voorzetwanden hebben een functie met betrekking tot thermische isolatie. Hierbij gaat het om het na-isoleren van een buitenmuur. Door de metalen profielen een stukje van de bestaande muur af te plaatsen worden de koudebruggen onderbroken. Deze ruimte kunt u opvullen met thermische isolatie om een hoge isolatiewaarde (Rc waarde) te bereiken. Scheidingswanden zijn toepasbaar als niet-dragende binnenwanden in zowel woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie.

Brandwerendheid

De brandwerendheid van de Metalstud wand wordt bereikt door toepassing van enkele of dubbele beplating en heeft naast een ruimtescheidende functie ook een brandcompartiment scheidende functie en kan eenvoudig een brandwerendheid van 120 minuten worden bereikt worden.

Systeemwand

Op het gebied van lichte wandsystemen is de systeemwand een variant die het kenmerk heeft om in één keer geheel afgewerkt te worden geplaatst en is uitermate geschikt voor toepasbaarheid in utiliteitsbouw. De systeemwand biedt bijna onbeperkte variatie- en combinatiemogelijkheden die aan de specifieke wensen van onze opdrachtgevers voldoen.

De systeemwand onderscheidt zich door de eenvoudige montage en door zijn unieke samenstelling geluidsisolerend, brandwerend en is milieuvriendelijk. De systeemwand wordt veelal samengesteld in elementen waarin gevarieerd kan worden met hout, metaal, gipsvinylplaat en glas, geheel afgewerkt opgenomen in een aluminiumsysteem wat desgewenst in vele kleuren fabrieksmatig wordt afgewerkt . Systeemwanden worden met die reden dan ook als één van de laatste onderdelen toegevoegd aan het bouwproject, deuren en zelfs jaloezieën tussen de glaslagen zijn geen uitzondering, na plaatsing kan men direct beginnen met het inhuizen van meubilair. Met een selectie van diverse fabrikanten kunnen systeem- en volglaswanden dan ook projectmatig voor de opdrachtgever worden uitgewerkt en geproduceerd.

 1. Specialisatie
 2. Wanden
 1. Terug

Kwalificaties en Certificeringen

Gyproc
NOA Afbouw Garantie
VGM Checklist Aannemers
FSC