Plafonds

Plafonds worden in grote diversiteit gemaakt, elk met hun eigen eigenschap ten aanzien van akoestiek, uiterlijk en samenstelling. De plafonds kunnen worden onderverdeeld in Metalstud plafonds en Systeemplafonds.

Een systeemplafond bestaat uit plafondplaten, plafondprofielen en een ophangsysteem welke in een vrij toegankelijke ruimte tussen de bovenliggende vloer en het plafond wordt gemonteerd. De ruimte tussen bovenliggende vloer en plafond wordt gebruikt voor de aanleg van verschillende systeemleidingen zoals elektriciteit, verwarming/ventilatie en riolering. Installaties als verlichting en ventilatie kunnen worden opgenomen in de moduul afmetingen van het plafondraster. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Akoestiek

Een goede akoestiek in kantoorruimten, scholen, wachtkamers etc. is van wezenlijk belang. Een beperkt lawaainiveau en een korte nagalmtijd in een ruimte bevorderen het concentratieniveau en de communicatie. Plafonds spelen een cruciale rol in het reduceren van storend achtergrondgeluid. Door te variëren in plaattype en isolatie kunnen de gestelde eisen op het gebied van akoestiek worden behaald. Ook kunnen systeemplafonds bijdragen aan de beperking van overgangsgeluid tussen diverse ruimtes. Systeemplafonds kunnen ook bijdragen om  een industriële uitstraling in een gebouw te creëren. Een oplossing kan worden gevonden in een plafondeiland, een element dat vrij in een ruimte wordt opgehangen. Op deze manier kan de juiste akoestiek bereikt worden zonder de  industriële uitstraling te verstoren. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om een perfecte akoestische omgeving te realiseren.

Metalstud plafond

Een Metalstud plafond bestaat uit een draagsysteem van metalen profielen en gipskartonplaten en vormen een naadloos gesloten plafond. Door te variëren in profielen, beplating en isolatie kunnen de gestelde eisen op het gebied van geluidsisolatie en brandwerendheid worden behaald.

De kenmerken:

  • Hoge geluidsisolatie 
  • Stabiel en duurzaam 
  • Glad en vlak 
  • Brandwerend 
  • Snelle en droge montage 
  • Flexibel toepasbaar

Door tal van mogelijkheden in de lichtgewicht metalen profielen en beplating zijn Metalstud plafonds niet alleen als vlak te leveren maar ook zijn gebogen plafonds realiseerbaar. Kortom alles is te maken van een Metalstud plafond, wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Brandwerend

Een Metalstud plafond met gipskartonplaten is een uitstekende oplossing voor een brandwerend plafond en kan er eenvoudig een brandwerendheid van 60 minuten worden bereikt. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden.

Geluids en thermische isolatie

Met de combinatie van gipsplaten, Metalstud profielen en isolatie kan men eenvoudig de akoestiek van het plafond verbeteren en de gewenste waarde behaald worden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

  1. Specialisatie
  2. Plafonds
  1. Terug

Kwalificaties en Certificeringen

Gyproc
NOA Afbouw Garantie
VGM Checklist Aannemers
FSC