Plafonds

Plafonds worden vervaardigd in een breed scala, elk met unieke eigenschappen met betrekking tot akoestiek, esthetiek en samenstelling. De twee voornaamste categorieën plafonds zijn Metalstud plafonds en Systeemplafonds.

Een systeemplafond bestaat uit plafondplaten, plafondprofielen en een ophangsysteem, dat wordt gemonteerd in een goed toegankelijke ruimte tussen de bovenliggende vloer en het plafond. Deze tussenruimte biedt een ideale locatie voor de installatie van verschillende systeemleidingen, zoals elektriciteit, verwarming/ventilatie en riolering. Het systeemplafond is zo ontworpen dat het gemakkelijk aanpasbaar is aan de specifieke eisen van de ruimte. Verlichting en ventilatie kunnen naadloos worden geïntegreerd in de modulaire afmetingen van het plafondraster. Ons deskundige team staat klaar om u te adviseren over de diverse mogelijkheden die een systeemplafond biedt.

Welk type plafond past het beste bij uw behoeften? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en zorgen voor een plafondoplossing die perfect aansluit bij uw specifieke vereisten.

Akoestiek

Een optimale akoestiek in ruimtes zoals kantoorruimten, scholen en wachtkamers is van cruciaal belang. Het handhaven van een laag geluidsniveau en een korte nagalmtijd draagt bij aan het bevorderen van concentratie en effectieve communicatie. Plafonds spelen hierbij een sleutelrol bij het verminderen van storend achtergrondgeluid. Door te variëren in plaattype en isolatie kunnen specifieke eisen op het gebied van akoestiek moeiteloos worden behaald.

Plafonds dragen niet alleen bij aan het verminderen van storende geluiden, maar kunnen ook helpen bij het beperken van overgangsgeluid tussen verschillende ruimtes. Bovendien kunnen plafonds een esthetische bijdrage leveren door een industriële uitstraling aan een gebouw te geven. Voor wie op zoek is naar de perfecte balans tussen akoestiek en industriële esthetiek, is een plafondeiland een uitstekende oplossing. Deze elementen worden vrij in de ruimte opgehangen en stellen je in staat om de gewenste akoestiek te realiseren zonder afbreuk te doen aan de industriële uitstraling.

Metalstud plafond

Een Metalstud plafond is samengesteld uit een draagsysteem van metalen profielen en gipskartonplaten, wat resulteert in een naadloos gesloten plafond. Deze plafondconstructie biedt flexibiliteit en maatwerk, waardoor het mogelijk is om specifieke eisen op het gebied van geluidsisolatie en brandwerendheid moeiteloos te realiseren.

Door te spelen met verschillende elementen zoals profielen, beplating en isolatie kan een Metalstud plafond worden aangepast aan de gewenste specificaties. Hierdoor is het mogelijk om een plafond te creëren dat niet alleen visueel aantrekkelijk is maar ook voldoet aan de functionele eisen van geluidsisolatie en brandwerendheid. De variabiliteit van de Metalstud plafondconstructie maakt het een veelzijdige keuze voor diverse toepassingen en projecten.

De kenmerken:

  • Hoge geluidsisolatie 
  • Stabiel en duurzaam 
  • Glad en vlak 
  • Brandwerend 
  • Snelle en droge montage 
  • Flexibel toepasbaar

Door tal van mogelijkheden in de lichtgewicht metalen profielen en beplating zijn Metalstud plafonds niet alleen als vlak te leveren maar ook zijn gebogen plafonds realiseerbaar. Kortom alles is te maken van een Metalstud plafond.

Brandwerend

Een Metalstud plafond met gipskartonplaten vormt een uitstekende oplossing voor wie op zoek is naar een brandwerend plafond. Met deze constructie kan eenvoudig een brandwerendheid van 60 minuten worden bereikt, wat bijdraagt aan de veiligheid van de ruimte.

Het gebruik van gipskartonplaten in combinatie met het Metalstud draagsysteem biedt niet alleen brandwerendheid maar ook de flexibiliteit om aan specifieke eisen te voldoen. Ons deskundige team staat klaar om advies te geven over de mogelijkheden en om ervoor te zorgen dat het gekozen Metalstud plafond niet alleen aan brandwerendheidsnormen voldoet, maar ook aan andere functionele en esthetische eisen. 

Geluids- en thermische isolatie

De combinatie van gipsplaten, Metalstud profielen en isolatie biedt een effectieve manier om de akoestiek van een plafond te verbeteren. Door zorgvuldig te variëren in de keuze van materialen en de samenstelling van het plafond, kunnen de gewenste akoestische waarden worden behaald.

Gipsplaten fungeren als een oppervlakte die geluidsgolven absorbeert, terwijl Metalstud profielen stabiliteit bieden aan de constructie. Door isolatiemateriaal toe te voegen, kan geluid worden geabsorbeerd en gereduceerd, wat resulteert in een verbeterde akoestiek in de ruimte.

Ons team staat klaar om advies te geven over de verschillende mogelijkheden om de akoestiek van het plafond te optimaliseren, zodat het voldoet aan de specifieke behoeften van de ruimte. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en afgestemd advies.

  1. Specialisatie
  2. Plafonds
  1. Terug

Kwalificaties en Certificeringen

Gyproc
NOA Afbouw Garantie
VGM Checklist Aannemers
FSC