Zuidblok Stadionplein te Amsterdam


Opdrachtgever
Vink Bouw BV

Architect
Kollhoff Architecten

Disciplines
- Systeemplafonds
- Metal Stud wanden
- Metal Stud plafonds
- Schuifdeursystemen
- Brandwerende staalbekleding 
 

Kenmerken project:

Het project is gelegen tegenover het Olympisch Stadion in Amsterdam, het betreft een multifunctioneel complex dat meerdere functies herbergt, onder andere een hotel met ruim 60 kamers, kooktheater, kookschool, proeflokaal, smaakmuseum, ruimte t.b.v. workshops, parkeergarage en een openbaar plein.
Uniek aan het gebouw is een overkraging van 16 meter zonder ondersteuning. 
Het hotel voldoet aan de criteria voor de klasse Goud van de norm duurzame hotels van de gemeente Amsterdam en krijgt de Green Key en de Greenglobe certificaten.

Uitvoering:
In vroegtijdig stadium is De Vier Totaalafbouw BV bij het bouwproces betrokken geweest door deel te nemen aan het bouwteam. Door onze praktijkervaring kunnen op deze manier problemen in vroegtijdig stadium worden voorkomen en is er door ons meegedacht over de wijze van uitvoering van de binnenafbouw. Naast Metal Stud wanden en plafonds heeft De Vier ook het brandwerend bekleden van de staalconstructie voor haar rekening genomen.
Specifiek aandacht is er voor de geluidsisolatie, t.p.v. het restaurant op de 1e verdieping, hier zijn  geluidsisolerende plafonds aangebracht om geluidshinder naar hotelkamers erboven te beperken. Ook zijn er specifieke geluidseisen t.b.v. de scheidende wanden tussen hotelkamers en gangen. Door het toepassen van de juiste materialen zijn de waarden op het gebied van geluidsisolatie behaald, dit is mede tot stand gekomen door het maatwerkadvies vanuit Knauff.

 Start binnenafbouw: juni 2016
Oplevering binnenafbouw: mei  2017
Oplevering gebouw: voorjaar 2017  


  1. Projecten
  2. Zuidblok Stadionplein te Amsterdam
  1. Terug

Kwalificaties en Certificeringen

Gyproc
NOA Afbouw Garantie
VGM Checklist Aannemers
FSC