Uitbreiding toneeltoren Schouwburg te Amstelveen

Eindgebruiker
Schouwburg Amstelveen

Opdrachtgever
Vink Bouw Nieuwkoop B.V.

Disciplines
  • 950 m² Metal Stud voorzetwand

Uitvoering
De Vier Totaalafbouw B.V. heeft de buitengevel van de toneeltoren voorzien van een voorzetwand met akoestische doeleinden.
De onderzijde van opbouw toneeltoren bevind zich op 9m¹ +peil (boven het podium) en eindigt op  ca. 24m¹ +peil.
De maximale vloerbelasting van het podium is niet voldoende om een traditionele steiger te plaatsen, laat staan enige middelen t.b.v. transport materiaal naar het hoogste punt. In samenwerking met diverse partijen is er gezocht naar een functionele oplossing voor het transport van de materialen, hierbij rekening houdend met de  richtlijnen en voorschriften van de Arbo-wet. Bijkomende uitdaging is ook de korte doorlooptijd van het totale bouwproject, het gehele project moet worden afgerond in de zomerstop van het theaterseizoen zodat het publiek er weinig hinder van zal ondervinden.

Kenmerken project
De schouwburg bevindt zich in het stadshart van Amstelveen en is voorzien van een nieuw dakopbouw boven het podium. In deze ruimte kan men de techniek voor de voorstellingen bergen en bedienen. Door de hoogte, de maximale vloerbelasting en de regelgeving van de Arbowet maakt het plaatsen van de akoestische voorzetwand in de toneeltoren tot een grote uitdaging.

Uitbreiding toneeltoren Schouwburg Amstelveen

  1. Projecten
  1. Terug

Kwalificaties en Certificeringen

Gyproc
NOA Afbouw Garantie
VGM Checklist Aannemers
FSC