Nieuwbouw DC Wehkamp.nl te Zwolle

DC Wehkamp

De Vier Totaalafbouw B.V. neemt, in opdracht van WDP Nederland, de afbouw van ‘s werelds grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail voor haar rekening.

‘Als bouwpartner zullen wij, in goed overleg met alle betrokken partijen, de volledige afbouw van het nieuwe distributiecentrum voor wehkamp.nl realiseren. Wij zijn verheugd dat een gerenommeerd concern als WDP Nederland ons voor dit toonaangevende project heeft gekozen’.

Grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld
De verwachting is dat in 2020 ruim de helft van de consument zijn aankopen in retail online zal doen. wehkamp.nl wil met dit nieuwe onderkomen inspringen op de veranderingen die zich voordoen in de online markt. Om deze ambities te realiseren , en in de toekomst op de besteldag te kunnen leveren, krijgt het distributiecentrum bijna 480.000 zogenoemde ´picklocaties´ waar 468 shuttletreintjes producten op kunnen picken. Daarnaast komen er 8.000 palletlocaties en 2,5 kilometer aan stellingen voor hanggoed. In totaal kunnen er straks 4 miljoen artikelen worden opgeslagen waarbij een doorlooptijd van  30 minuten per klantorder wordt nagestreefd.
Het distributiecentrum bestaat uit 3 bouwlagen en heeft een totale vloeroppervlak van 13 voetbalvelden.

BREEAM
Het streven is om een BREEAM-excellent certificering te behalen. Dit betreft de op één na hoogste score en is uitzonderlijk voor een gebouw met deze afmeting.

Kijk voor meer informatie het artikel LSC Zwolle en het artikel Het groene Logistiek Service centrum van Wehkamp.

  1. Projecten
  2. Nieuwbouw DC Wehkamp.nl
  1. Terug

Kwalificaties en Certificeringen

Gyproc
NOA Afbouw Garantie
VGM Checklist Aannemers
FSC