Nieuwbouw De Dijsselbloem, Leidschendam-VoorburgOpdrachtgever
Vink Bouw BV

Architect
BDG Architecten

Disciplines
- ca. 1.810 m2 Systeemplafonds
- ca. 1.520 m2 Metal Stud wand (Knauf zeker)
- ca. 30 m2 Metal Stud plafonds
- ca. 200 m2 Lambri Lawapan houten wandbetimmering

Kenmerken project:
De Dijsselbloem betreft een nieuw schoolgebouw voor de RK-basisschool in Voorburg.
De wens was om lucht te verversen met zo min mogelijk technische installaties, speciaal hiervoor ontwikkelde Knauf het BoWall Flow systeem. Alle klaslokalen van de nieuw gebouwde school zijn aan de gangzijde voorzien van het innovatieve wandsysteem, deze metalen staanderwand is opgebouwd op een flexibele plint die is afgedekt met een gemakkelijk te openen klikpaneel. Daardoor zijn de leidingen die in de plint zijn opgenomen gemakkelijk te bereiken en aan te passen. Aan de gangzijde is in de wand een dunne sleuf gemaakt. Overdruk in de gang zorgt ervoor dat verse lucht die van buiten wordt aangevoerd, via de sleuf in de wand komt. Onderdruk aan de andere kant van de wand zuigt die verse lucht via perforaties in de flexibele plint het klaslokaal in. De ‘oude’ lucht wordt via het systeemplafond afgevoerd. Door het luchtverversende Knauf BoWall wandsysteem bespaart de Dijsselbloemschool flink op leidingwerk, mechanische installaties en onderhoud.
De BoWall Flow wanden zorgen daarnaast ook voor een goede geluidsisolatie en is door de dubbelskeletwand stootvast.

Uitvoering:
De Vier Totaalafbouw BV heeft de montage verzorgd in dit allereerste project met de luchtverversende Knauf-wand en is nauw betrokken geweest bij het testproces van de wand op locatie bij Peutz.
Het skelet aan de gangzijde is aan de buitenzijde dichtgezet met een enkele laag Knauf Diamond Board. Aan de binnenzijde sluit een laag standaard A-plaat de 40 mm Acoustifit af van de luchtstroom waardoor er geen schadelijke vezels het klaslokaal in worden meegevoerd. Aan de kant van het
klaslokaal is de wand opgebouwd uit een compacte isolatieplaat op cellulosebasis, een standaard A-plaat en een laag Diamond Board. 

Start binnenafbouw:                  December 2017

Oplevering binnenafbouw:         Zomer 2018

Zie ook het artikel van Knauf

 

  1. Projecten
  2. Nieuwbouw De Dijsselbloem, Leidschendam-Voorburg
  1. Terug

Kwalificaties en Certificeringen

Gyproc
NOA Afbouw Garantie
VGM Checklist Aannemers
FSC