Boat & Co, Houthaven te AmsterdamOpdrachtgever

Vink Bouw BV

Architect
Kollhoff Architecten

Disciplines
- ca. 850 m2 Systeemplafonds
- ca. 6740 m2 Metal Stud wanden
- ca. 2665 m2 Metal Stud plafonds
- Brandwerende staalbekleding
- ca. 100 m2  Zwevende dekvloeren

Kenmerken project:

BOAT&CO biedt een vernieuwend hotelconcept met 82 ruime hotelappartementen, horeca, spa en gym, totaal 7.800 m²bruto vloer oppervlak. Met de architectuur van het gebouw wordt een goede verbinding gemaakt met de geschiedenis van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.
Het streven is om een BREEAM-excellent certificering te behalen.

Uitvoering:
In vroegtijdig stadium is De Vier Totaalafbouw BV bij het bouwproces betrokken geweest door deel te nemen aan het bouwteam zodat mogelijke problemen in de uitvoeringsfase van de binnenafbouw in vroegtijdig stadium worden voorkomen. Naast de Metal Stud wanden/plafonds, systeemplafonds en de zwevende dekvloeren neemt onze dochteronderneming Brandbeheersing Nederland het brandwerend bekleden van de staalconstructie en de brandwerende doorvoeringen voor haar rekening.


BREEAM-excellent certificering:
Om aan het BREEAM-excellent certificering te voldoen leveren wij oa. de volgende input:
-uitsluitend toepassen van FSC gecertificeerd hout
-aandacht voor herkomst van de toe te passen materialen
-de bouwmaterialen moeten voldoen aan specifieke eisen ten aanzien van ‘vluchtige organische verbindingen’. Het gaat hierbij voornamelijk om materialen waarin lijmverbindingen worden toegepast.
-het minimaliseren en scheiden van verpakking- en restmateriaal
-bewaken, rapporteren en doelstellingen bepalen voor CO2-uitstoot of energieverbruik veroorzaakt door transportactiviteiten van en naar de bouwplaats.

Bewuste Bouwers, beste buren!
Het project Boat&Co is aangemeld bij Bewuste Bouwers. Dit houdt in dat er op dit project specifiek aandacht wordt gevestigd op omgevingsbewust, verzorgd en milieuvriendelijk werken door vakmensen. Een bouwplaats is niet langer een wereld op zichzelf, maar juist onderdeel van de samenleving. De Bewuste Bouwers Gedragscode richt zich op de bouwplaats en haar omgeving. De gedragscode biedt het hele projectteam, van timmerman tot projectmanager, concrete handvatten hoe zij bewust, met oog voor de omgeving, het milieu en veiligheid, met minder hinder kunnen werken.
Tijdschrift Mebest heeft een artikel gewijd aan Hotel Boat &Co, november 2019:
November 2019:

 Augustus 2019:

Maart 2019:


Zonsopkomst tijdens het werkoverleg!

Zie ook het artikel  in vakblad Stedenbouw:
 

  1. Projecten
  2. Boat & Co, Houthaven te Amsterdam
  1. Terug

Kwalificaties en Certificeringen

Gyproc
NOA Afbouw Garantie
VGM Checklist Aannemers
FSC