BLOK Y Superlofts, Sartreweg te Utrecht

BLOK Y Superlofts te Utrecht
Opdrachtgever

Vink Bouw Nieuwkoop B.V.

Architect
Marc Koehler Architects

Disciplines
- Metal Stud wanden
- Metal
Stud plafonds
-
Houtwolcementplafonds

Kenmerken project
Het Veemarktterrein in Utrecht wordt getransformeerd tot een woongebied met circa 600 woningen en verschillende voorzieningen. Blok Y is één van de bouwblokken die wordt ontwikkeld met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). In een CPO-opzet kiezen deelnemers voor een casco, basiswoning of een woning met maximale vrijheid om de woning te bouwen welke past bij de wensen en de budget van de toekomstige eigenaren.

Uitvoering
Door de maximale ontwerpvrijheid van de toekomstige woningeigenaars bevat het appartementencomplex een grote diversiteit aan woningtypen, de door elkaar heen liggende beuken waren logistiek gezien voor ons dan ook een uitdaging. Deze diversiteit aan woningen zorgt er ook voor dat er bijna geen één wand gelijk is, er is dan ook zeker geen sprake van repeterende werkzaamheden. Ook de hoogtes in de pand zijn divers, doordat elke verdieping een afwijkende hoogte bevat heeft Gyproc de gipsplaten op maat geleverd. Een goede timing qua bestelling en een ordelijke opslag van onze materialen was binnen dit project dan ook een pré.
Ook zijn er isolatie-technisch specifieke eisen:  in de scheidingswanden type MS 250/2.70-70.2.AAA+ is in beide skeletten een glaswol isolatie type Multimax 30 met een dikte van 60 mm, deze isolatie is ook tussen de skeletten toegepast. Door deze toepassing is een luchtgeluidsisolatie een thermische isolatie Rc=4,5 m2*K/W behaald.

Start binnenafbouw: januari 2017
Oplevering binnenafbouw: juli 2017
Oplevering gebouw: juli 2017
  1. Projecten
  2. BLOK Y Superlofts
  1. Terug

Kwalificaties en Certificeringen

Gyproc
NOA Afbouw Garantie
VGM Checklist Aannemers
FSC